***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! Росен Христов си защитава договора с „Боташ“, ще съди държавата за „политическо преследване“. Първи случай у нас: Какво е морбили и колко е опасно?

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 12 април   

 

„ В момента, в който бъде признат отчет на парламентарната комисия, проверяваща контракта с „ Боташ “, аз съм подготвен да заведа дело против страната в Страсбург за политическо гонене.

Това съобщи пред БНР някогашният енергиен министър Росен Христов.

Същевременно…

„ ВСЕКИ ДЕН българската енергетика и в частност „ Булгаргаз " би трябвало да заплаща потенциал, който се равнява на 500 000 ДОЛАРА. Този потенциал обаче не се употребява. 

За образец, 2023 година от вероятни 14 кораба да бъдат доставени са употребявани един и половина. Този потенциал, макар че ние не го употребяваме, изплащаме тези такси всеки ден за цялостния размер, който са договорили служебното държавно управление с министър Росен Христов. Тези неща, три месеца заседава комисията, изобщо не са в отчет. Докладът към този момент е подготвен и другата седмица би трябвало да бъде в зала “.

***

Съдебната промяна спря и това очевидно бе задачата на провалените договаряния за постоянно държавно управление, обявиха в позиция „ Правосъдие за всеки ".

Оттам изброяват и многочислените проблеми, които произтичат от неосъществената правосъдна промяна:

По местата си остава тотално компрометираният състав на ВСС;

Остава и Инспекторатът към Висш съдебен съвет, който е към края на втория си мандат, без да е получил такъв;

На поста си е също и и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, против който текат две следствия за вероятно осъществени престъпления…

***

Продължават ли чистките? А е единствено ден втори. 

***

Със заповед на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов е назначен нов шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Добрич.

***

Вече има първи случай в България. 

От уеб страницата на Здравното министерство изясняват в детайли какво съставлява болестта морбили, по какъв начин да го открием, рисково ли е, какви са предварителните защити и лекуването. 

Какво съставлява болестта и кой го предизвиква?

Как се предава? Как се открива? Какви са признаците? До какви последици може да докара?

***

„ Банкерската сграда “ покрай Народния спектакъл.

***

Белгия проверява мрежа за съветско въздействие в Европейския парламент, заяви министър председателят Александер де Кро, представен от локални медии. Следствието се води в няколко страни, където се предлолага, че евродепутати са получили пари в брой от Москва, съобщи Българска телеграфна агенция.

Де Кро отбелязва, че предходната седмица в Белгия влязоха в действие законови промени, свързани с външната интервенция и шпионската активност. Той прецизира, че забърканите евродепутати са получавали заплащане, с цел да популяризират съветска агитация.

***

„ Прозоров работеше в ССУ от 2009 до 2018 година, когато бе уволнен. Формуриловката в документа за освобождение от служба гласеше служебно несъотвествие. Според неофициални източници изгонването му от СБУ се е дължало на неговото пиене ", добави вестникът.

„ На 25 март 2019 година някогашният офицер даде конференция в Москва. Тогава той съобщи, че е работел за съветски разследващи служби от април 2014 година (малко след съветската анексия на украинския черноморски полуостров Крим почти месец по-рано) до уволнението си. 

„ Правих това по идеологически аргументи ", сподели тогава той.

***

„ Обединеното кралство би трябвало да обмисли изпращането на войски в Украйна за образование и друга поддръжка на украинските сили във войната с Русия, само че надалеч от фронтовата линия “, сподели някогашният министър на въоръжените сили Джеймс Хийпи. 

Той също по този начин сподели пред Скай нюз, че Англия би трябвало да бъде по-добре готова за война във време на възходящи закани.

Той прикани Обединеното кралство и неговите съдружници да отидат още по-далеч с изпращането на разнообразни типове оръжия на Киев, до момента в който украинската войска се пробва да удържа възобновените съветски офанзиви. 

***

„ Израелската разследваща работа МОСАД и Въоръжените сили на страната (ЦАХАЛ) са утвърдили проект за контраофанзива при положение на иранско нахлуване ", съобщи медията от Еврейската страна мигнюз.

„ Съдържанието на документа не се разгласява ", добави изданието.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР